Itt egybe venném az élményvadász és a praktikus dolgokat.

Mivel 4 teljes nap lesz a konferencia amire megyünk, ezért túl sok szabaidőnk nem marad, de azt a keveset is próbáljuk jól megtömni élményekkel, így döntöttük el Viktorral, hogy jól megnézzük  Grand Canyon-t. Először úgy terveztük, hogy bérelünk autót és nekivágunk a 93-as útnak és lecsapatunk a West Rim-hez és körbenézünk, de idő hiányában el kellett vetnünk ezt az ötletet, mert:

1. ez 11 óra kocsikázást jelentene, ami rohadt fárasztó

2. csak nekem van jogsim

3. az autóbérlés és a feltételek nem igazán tetszettek.

Úgyhogy elkezdtünk keresgélni a helikopteres utak után és találtunk is (nem túl olcsón) utakat, egy meg is tetszett, de (hál istennek) elutasította a cég bankja a kártyámat, ami azért is érdekes, mert master card-om van. Ez egy helikopteres út lett volna, 3-3.5 órás, mi elvitt volna minket a Hoover gát és a Lake Mead felett, majd a benn a kanyonban repültünk volna a West Rim-ig, ahol a kanyon aljában leszálltunk volna 30 percre, ahol pezsgőzni meg kajálni lehetett volna, mindezt 349 dollárért per fő. Ja és még az is vicces volt, hogy ezek után felkeresett a légitársaság, hogy adjam meg a kártyám adatait a CVV kóddal együtt és majd ők megpróbálják így levonni :D istenem komolyan gondolták, hogy ezeket elküldöm ... bár amerikában bármi lehetséges.

Lényeg a lényegben, hogy végül az alábbi útat fizettük be és Január 8-án megyünk kicsit nézelődni, lehet összefutunk majd Billy-vel vagy Bernard-al :D

http://www.maverickairlines.com/tour-west-rim-grand-canyon.aspx

Praktikák rovatunkhoz értünk, itt inkább felsorolom őket, minthogy valami hosszú litániával untassalak téged kedves olvasóm :) szóval ez egy fontossági sorrend is ami így néz ki: konnektor átalakító, elosztó, powerbank, rendes fényképezőgép, gopro, altató - ahogy kiérünk és becheckolunk a szállodába már be is verek egyet - repülőre nyakpárna, digitális poggyászmérő - nem akarok büntit fizetni - lázcsillapító, ragtapasz.

Nagyjából ennyi jutott eszembe most, ha még bepakolnék valamit arról tudósítok, vagy sem :D