Egy hét amerika - készülés, élmények, tanulságok

Lehetőségem nyílt arra, hogy részt vegyek a 2018-as CES konferencián és úgy gondoltam, hogy megosztom a tapaszztalataimat saját magammal és veled kedves olvasóm, hogy egy örök emlék legyen illetve tapasztalás mindenki számára

Második nap

Indult a CES, és mi is a CES-re. Ez a nap már a kiállításról szólt, és igazából gondoltuk, hogy hatalmas rendezvény ez, de mégse sejtettük, hogy ekkora. Hatalmas dogú volt az utakon és ne úgy képzeljétek el, mint reggel 7-9 között a Róbert károly körútat, mivel ott csak 3 sáv van, itt a Strip átlagosan 5 sáv de van ahol 7 sávot is számoltam. Viszont ami pozitívum, hogy senki sem trükközget, nincsenek pofátlankodók és mindenki cammog szép nyugodtan a másik után. A 20 perces utat a hoteltől a kiállításig kb 1 óra alatt tettük meg és szép londoni idő még jobban segítette azt, h ne érezzük túl jól magunkat. A kiállítás részleteivel nem untatlak titeket, de tényleg kötelező a kényelmes cipő, mert ez nem egy BNV.

4000 kiállító volt itt ezen a 4 napon és összesen 241540 négyzetméternyi területen, igen jól olvassátok, szóval esélyed nincs bejárni.

Az árakról annyit, hogy a kiállításon minden nagyon drága volt, 1 ásványvíz 3 dollár egy sima szendvics 10 dollár.

10re értünk ki és körülbelül délután 4ig bírtuk a mászkálást, nagyon elfáradtunk, egyszerűen annyi adat volt ez az agyunknak, hogy kb már a hazafelé tartó buszon elaludtam. Persze gyorsan összeszedtem magam és miután hazaértünk nekiindultunk a városnak, strippeltünk kicsit és rá kellett jönnünk, hogy Amerika nem csak a legnagyobb ország a világon de itt minden és mindenki nagy. Az épületek, az utak, az autók, a miniabck, a kiállítások, a kiszerelések, az emberek, na és a mellek - muszáj ezt is megemlítenem, mert tényleg az a tendencia, hogy szinte minden második nőnek szilikon mellei vannak - egyszerűen nem lehet nem észrevenni ez az igazság.

 

 

Első nap

 

Ott hagytam abba h kb 3kor fekudtunk le és az első vegasi progi a grand canyon tura lett volna, de neeeeem :D úgy volt h reggel 9re jönnek értünk a maverick airlinestol, viszont kaptunk egy emailt amiben írták h nem jott ossze a minimum létszám és h próbáltak hivni de nem vettem fel a telot - nyilván mert a gépen voltam - írtam nekik h az 552es szoba a miénk és jelentkezzenek, szóval reggel 6:35kor csengett is a telo és felajanlottak h egy masik helikopteres túrára elvisznek minket ami rövidebb és nem a west rimhez hanem a south rimhez ment volna, viszont akk 30 perc mulva kellene menni, úgy éreztük h 3.5 óra alvas után inkább ezt kihagyjuk és mondtuk nekik h szombatra probaljanak toborozni embereket, mert akkor tudnánk csak menni. De ez még a jövő zenéje h osszejon e vagy sem, ha nem akk visszaadjak a pénzt elvileg. Visszafekudtunk aludni.
Kb 9kor már fenn voltunk és eldöntöttük h ha már az egyik kanyon nem jött össze akkor a másikat megnézzük ami kb 20 percre van Vegastol. Bereltunk kocsit, ami nagyon könnyen ment, kb 20 perc alatt és már indultunk is.
A kanyon mesebeli volt, kár h esett az eső de ez mit sem vett el a szépségből. A belépő autónként 7 dollár volt szóval ha vegasban vagy kedves olvasó ezt ne hagyd ki :) Van egy visitor center is ahol lehet venni ajikat, vettem is pár mágnest na meg persze a kanyonbol hoztam pár darab kavicsot is. utólag nagyon jo döntés és szerencse volt h nem kellett a nagyobbik kanyonba menni mert borzasztó fos időjárás volt tegnap.
Miutan visszajottunk még cruzoltunk egyet a varosban a kocsival, és meg kellett állapítani h a mértékegység az a nagy és még nagyobb jelzőt kapjanmeg tőlünk mert itt tenyleg minden hatalmas, ahogy a reggelink is az volt mert még délután 6kor se voltunk kajasak.

Készülődés part 2.

Itt egybe venném az élményvadász és a praktikus dolgokat.

Mivel 4 teljes nap lesz a konferencia amire megyünk, ezért túl sok szabaidőnk nem marad, de azt a keveset is próbáljuk jól megtömni élményekkel, így döntöttük el Viktorral, hogy jól megnézzük  Grand Canyon-t. Először úgy terveztük, hogy bérelünk autót és nekivágunk a 93-as útnak és lecsapatunk a West Rim-hez és körbenézünk, de idő hiányában el kellett vetnünk ezt az ötletet, mert:

1. ez 11 óra kocsikázást jelentene, ami rohadt fárasztó

2. csak nekem van jogsim

3. az autóbérlés és a feltételek nem igazán tetszettek.

Úgyhogy elkezdtünk keresgélni a helikopteres utak után és találtunk is (nem túl olcsón) utakat, egy meg is tetszett, de (hál istennek) elutasította a cég bankja a kártyámat, ami azért is érdekes, mert master card-om van. Ez egy helikopteres út lett volna, 3-3.5 órás, mi elvitt volna minket a Hoover gát és a Lake Mead felett, majd a benn a kanyonban repültünk volna a West Rim-ig, ahol a kanyon aljában leszálltunk volna 30 percre, ahol pezsgőzni meg kajálni lehetett volna, mindezt 349 dollárért per fő. Ja és még az is vicces volt, hogy ezek után felkeresett a légitársaság, hogy adjam meg a kártyám adatait a CVV kóddal együtt és majd ők megpróbálják így levonni :D istenem komolyan gondolták, hogy ezeket elküldöm ... bár amerikában bármi lehetséges.

Lényeg a lényegben, hogy végül az alábbi útat fizettük be és Január 8-án megyünk kicsit nézelődni, lehet összefutunk majd Billy-vel vagy Bernard-al :D

http://www.maverickairlines.com/tour-west-rim-grand-canyon.aspx

Praktikák rovatunkhoz értünk, itt inkább felsorolom őket, minthogy valami hosszú litániával untassalak téged kedves olvasóm :) szóval ez egy fontossági sorrend is ami így néz ki: konnektor átalakító, elosztó, powerbank, rendes fényképezőgép, gopro, altató - ahogy kiérünk és becheckolunk a szállodába már be is verek egyet - repülőre nyakpárna, digitális poggyászmérő - nem akarok büntit fizetni - lázcsillapító, ragtapasz.

Nagyjából ennyi jutott eszembe most, ha még bepakolnék valamit arról tudósítok, vagy sem :D

Készülődés part 1.

Na szóval azért ez a cím, mert többféle szempontból is készülök erre az utazásra és egy picit mindegyik témára kitérnék, gondolok itt szakmaizós, élményszerzős, praktikus szempontra.

Kezdeném a szakmai célú megközelítést, mivel a fő célünk a CES 2018-as kiállítása. Egy kicsit bemutatnám ezt a show-t. CES ami annyit tesz, hogy Consumer Electronic Show ami a világ legnagyobb elektronikai kiállítása, ami idén ünnepli az 51-ik szülinapját ugyanis 1967 óta rendezik meg ezt Las Vegas Convention Center-ben. Az idei témája a kiállításnak a smart home és smart city, ami a közeli jövőnkre igencsak kihatással lesz. Tehát emiatt megyek Las Vegasba, mint korábban említettem munka céljából az Immonovával :)

Ami a szakmai felkészülést illeti több, mint 2700 kiállítónak a weboldalát futottuk át és ezt a számot csökkentettük le 198 kiállítóra, akiknek egyesével néztük át weboldalaikat és kerestük azokat a termékeket amiket meg szeretnénk nézni, illetve tárgyalni szeretnénk velük. Hatalmas kiállításról van szó. Több, mint 170ezer ember lesz ott 180ezer négyzetméteren. Szeptemberben kezdtük el ezt a háttérmunkát és még mai napig mennek az időpont egyeztetések.

Kicsit késői de mégsem későn

 

Szóval nem tudom miért csak most kezdtem blogot írni erről a sztoriról, hiszen már július végén el kellett volna kezdenem, hiszen akkor indult ez az egész. Mivel akkor derült ki, hogy lesz egy kicsi amerikázás, ami annyit tesz hogy a csilivili Vegasban fogunk pár napot kiütni a 2018as januárból és úgy esett, hogy pont a szülinapomat is kint fogom betölteni. 36, borzasztó ezt mind leírni és mind kimondani még a fejemben is, viszont közel sem érzem magamat ennyinek, na meg kurvára jól tartom magam, és szerény is vagyok :D.

Gyorsan összefoglalom azt, amit az elmúlt 4 hónapban kellett volna, tényleg rövid leszek. Immonova - Smart Home rendszerek - CES 2018 a világ legnagyobb elektronikai kütyü kiállítása aminek a témája pont a smart home rendszerek és a smart city. Hogy kerülök én ide? Hát úgy, hogy annyira szerencsés voltam, hogy beleestem egy éppen induló okosotthonos cég látókörébe és gondolkodás nélkül bólintottam, h igen szeretnék veletek menni ezen az úton és 13 nap múlva felszállok egy Vegasba tartó gépre és életem legnagyobb utazását fogom megkezdeni :)

Tehát kezdetnek röviden ennyit, amúgy mire ideértem a kezdő bekezdés végére eszembe jutott, hogy azért kezdtem el blogot írni, mert:

1. mostanában mindent elfelejtek és a munkámban és mindent le kell jegyzetelnem

2. mert ez egy örök emlék lesz és szeretném néha visszaolvasni, hogy akkor éppen mi járt a fejemben, hogy éltem meg ezt az egészet

3. ma már ittam két uniqumot és két sört is, és mindig akkor jutnak eszembe jó gondolatok amikor enyhén szalonspicces állapotban vagyok :D

Kellemes karácsonyt mindenkinek. Holnap folyt köv

Ki vagyok én?

Nem vagyok blogger és nem tudom mik a normák, de gondolom be kellene azoknak mutatkoznom akik nem ismernek és úgy olvassák az írásaimat.

Szóval ez vagyok én és imádom a pandákat, ezt jó tudnia mindenkinek (ha netán ajándékot tervezel küldeni a pandás cuccok mindig mosolyt csalnak az arcomra) illetve más olyan képet nem találtam magamról hirtelen a laptopon amin csak én lennék egyedül.

Megpróbálok nem egy litáníát írni magamról így egy-egy szóval próbálom körvonalazni, hogy ki vagyok én

Amiket szeretek: utazás, kirándulás, futás, focizás, korizás, fotózás, progressive house, kutyák, mostanában macskák is de inkább kutyás vagyok, kávé, pirított magvak, mindig kipróbálni új dolgokat, sorozatok, Lart Pour Lart, LFC, Real Madrid, kritkát amit kapok mert abból tudok építkezni

Amiket nem szeretek: cigi, múlton kattogás (mi lett volna ha mondatok), túró rudi, várakozni, metron azokat az embereket akik végigülik az egész utazást és mikor beér a kocsi az Örsre ők tolakodnak az ajtóhoz, hogy leszállhassanak elsőként, az udvariatlan pincéreket, azt ha valakivel nem egyezik a véleményem valamivel kapcsolatban és miközben eszmét cserülnk emiatt megsértődik rám, a hangosan mindent kommentáló embereket (senkit sem érdekel ha egy autó fékezik egy hangosat)

Jó tulajdonságok: kitartó vagyok, próbálok mindent megoldani, szeretek kilépni a komfortzónámból

Rossz tulajdonságok: nagyon aggódós vagyok, akaratos vagyok, türelmetlen vagyok, borzasztó a hejesírásom :D

Nagyjából ennyi jutott most eszembe, folyt köv.